miercuri , 23 septembrie 2020 1:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Guvernul nu mai măreşte salariul minim cu 100 de lei. În schimb, dă banii promişi primăriilor

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, în şedinţa de guvern, că nu mai măreşte salariul minim cu 100 de lei, aşa cum promisese.

Guvernul nu a renunţat la idee, doar a amânat-o, pentru discuţii suplimetare cu partenerii sociali. În schimb, banii promişi primăriilor prin programul de dezvoltare locală, vor fi alocaţi, a mai anunţat premierul, relatează romaniatv.ro.

“Am pregătit, în același timp, mai multe proiecte, pe care viitorul guvern să le poată adopta. Voi menționa câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie corect plătiți pentru munca lor. În Guvernarea PSD am crescut succesiv salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat, începând cu anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, la 2.620 de lei lunar. După-amiază vom avea consultări pe această temă cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor în cadrul Consiliului Național Tripartit”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Recomandări

Câți bani a luat Simona Halep după victoria de la Roma

O campioană formidabilă, o jucătoare care într-o ţară ca România, fără bază de selecţie şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *