luni , 17 ianuarie 2022 1:35 am
Iasi booked.net
-1°C

Liviu Dragnea, audiat la Parchetul General în dosarul „10 August”

Liviu Dragnea s-a prezentat la Parchetul General pentru audieri. Se pare că este vorba despre dosarul violenţelor din 10 august. Cel puţin aşa „speră” preşedintele PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns vineri seară la sediul Parchetului General, unde a dezvăluit presei că va fi audiat în calitate de martor, însă nu a specificat în ce dosar.

Întrebat de presă dacă sunt vizate afirmaţiile pe care le-a făcut privind aşa-zisa tenativă de lovitură de stat, liderul PSD a replicat că „speră că despre asta e vorba”.

Jurnaliştii îl aşteaptă cu declaraţii la finalul audierilor.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă pe 10 august împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar în jurul orei 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar au tot curs (în jur de 800).

Iar în timp ce oamenii agresaţi făceau cozi la IML şi la Parchet, oficialii responsabili de „gestionarea” situaţiei în ziua/seara de 10 august s-au tot contrazis în declaraţii. Merită menţionat că primarul Gabriela Firea a acuzat-o pe Carmen Dan că a premeditat intervenţia violentă a jandarmilor împotriva protestatarilor şi a făcut aluzie la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi în spatele deciziei.

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

Liviu DRAGNEA și-a anunțat iubita printr-un SMS că s-a despărțit de ea, apoi a blocat-o fără să-i dea dreptul la REPLICĂ

Irina Tănase a vorbit despre despărțirea de Liviu Dragnea și i-a transmis un mesaj fostului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *