luni , 16 decembrie 2019 1:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Lidl renunță la vânzarea articolelor de unică folosință, din plastic

Începând cu 15 august 2019, Lidl renunță la vânzarea în magazinele sale a articolelor de unica folosință din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci și întinse, dar și tacâmuri și paie.

Totodată, Lidl vă începe în acest an, testarea unei soluții de tip sacoșă reutilizabila pentru cântărirea și transportul fructelor și legumelor din Piață Lidl, dar și a pungilor din plastic compostabil, analizând viabilitatea acestui material că alternativa la plasticul subțire.

Aceste demersuri fac parte din strategia mai ampla a Lidl, anunțată în 2018, prin care își propune să reducă plasticul utilizat cu cel puțin 20%, până în 2025. De asemenea, demersurile se afla în linie cu decizia Consiliului UE, de a interzice utilizarea articolelor din plastic de unica folosință, fiind asumate de Lidl în mod voluntar, înainte că aceasta să intre în vigoare, în anul 2021. Compania acționează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, ce își propune să diminueze cantitatea de plastic folosita și să închidă ciclurile de reciclare.

În acest sens, compania ia masuri precum, crearea unor ambalaje complet reciclabile pentru produsele marca-proprie, folosirea pungilor reutilizabile sau testarea celor din material compostabil din resurse regenerabile, care respecta reglementările internaționale din domeniul ambalajelor biodegradabile, precum standardul european EN 13432 și certificarea TUV Austria.

Recomandări

Lidl și UNICEF susțin copiii din comunitățile vulnerabile să își continue studiile la liceu sau școli profesionale

Pentru al treilea an consecutiv, Lidl, în parteneriat cu UNICEF în România, susține copiii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *