vineri , 28 februarie 2020 4:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Licitația pentru modernizarea unui drum județean a fost reluată la un preț majorat cu 50 la sută

Licitaţia pentru modernizarea DJ 249D, între intersecţia cu DJ 249E – Moreni – Prisăcani – Grozeşti şi intersecţia cu DJ 244F, a fost reluată la un preţ considerabil ajustat, potrivit Ziarul de Iași.

Anul trecut, valoarea estimată de 43,82 milioane de lei pentru cei 28,6 km nu a fost atractivă pentru firmele constructoare de drumuri, astfel că CJ a fost de acord cu alocări suplimentare.

Anunţul de licitaţie publicat joi specifică preţul de start de 63,2 milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până pe 4 martie.

Spre deosebire de procedura trecută, componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută, iar perioada de garanţie, 10 la sută.

Cele zece procente pot fi obţinute pentru cinci ani de garanţie, perioada minimă impusă fiind de trei ani. Durata de execuţie este, de asemenea, trei ani. Este ultimul şi cel mai mare segment de drum dintr-un prim pachet de patru DJ-uri pe care Consiliul Judeţean vrea să le modernizeze prin eforturi proprii, potrivit sursei citate.

În pachetul aprobat la sfârşitul anului 2018 de consilierii judeţeni, mai sunt incluse 5,3 km din DJ 208G (Kogălniceni-Oboroceni), 6,5 km din DJ 280D (Ruginoasa-Heleşteni) şi 5,7 km pe DJ 208N (Lespezi-Vânători), acesta din urmă fiind deja în lucru. Toate au parcurs cel puţin o dată procedura de atribuire, însă nicio firmă de construcţii nu s-a arătat interesată de aceste lucrări, iar licitaţiile au fost reluate.

Recomandări

CNAS: Concediul şi indemnizaţia de carantină se acordă asiguraţilor în cazul unei suspiciuni de boală contagioasă

CNAS precizează că asiguraţii pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină, cuantumul brut lunar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *