joi , 20 ianuarie 2022 7:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ce măsuri au luat aeroporturile din România cu privire la prevenirea răspândirii virusului ucigaș din China

Efectele coronavirusului ucigaş din China se resimt şi la noi în țară.

Pasagerii care trec prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt informaţi în legătură cu acest nou pericol. Sunt afişe în limbile română, engleză şi chineză în vederea informării publicului. Totodată, două echipe medicale complete şi două ambulanţe sunt pregătite să intervină în orice moment.

În lipsa echipamentelor de monitorizare a temperaturii corporale, Aeroportul Otopeni a decis să ia măsuri pentru informarea călătorilor despre coronavirusul care afectează China.

Sunt destul de mulți oameni, chinezi, care lucrează în România și care au plecat în China, pentru că e Anul Nou, iar în ultimele zile am avut de-a face cu mulți chinezi în aeroport. Zilele următoare se vor întoarce în România și atunci va trebui să mă feresc, să mă protejez.”, a declarat un angajat al aeroportului pentru Digi24.

Aproximativ 500 de pliante au fost împărțite angajaților aeroportului, dar mai ales pasagerilor care au tranzitat aeroportul. Cei din urmă sunt rugați să păstreze cardul de sănătate pentru următoarele 14 zile.

În aceste pliante pasagerii sunt avertizați să evite zonele care sunt contaminate, în principal orașul Wuhan. Dacă pasagerul respectiv constată că la revenirea în țară are febră, este obligat să sune la 112, la medicul de familie, la o secție de boli infecțioase din zona în care se află.

Tudorel Lupoaie, director operațional Aeroport Cluj: “Aeroportul are un protocol semnat cu Direcția de Sănătate Publică. În baza acestuia noi intervenim specific pentru situațile în care o aeronavă sosește dintr-o zonă contaminată sau un pasager bolnav este la bordul unui aeronave. Se iau măsuri de către aeroport, acea aeronavă este poziționată într-un loc izolat.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este pregătit să preia pacienții în cazul în care există suspiciuni de coronavirus.

„Există în următoarea perioadă de timp posibilitatea să fie achiziționate termoscanere, care vor fi montate în aeroporturi, astfel încât să fie identificate persoanele care au febră și ar putea fi purtătoare ale virusului din China.”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila.

Recomandări

Aeroportul Internațional Iași, al doilea aeroport regional din România, după traficul anual de pasageri

PREMIERĂ: Aeroportul Internațional Iași, al doilea aeroport regional din România, după traficul anual de pasageri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *