miercuri , 1 decembrie 2021 3:10 am
Iasi booked.net
-1°C

Laura Codruța Kovesi, singură în cursa pentru Bruxelles

Jean-François Bohnert, candidatul din partea Franței, retras din cursa pentru Bruxelles; el va fi numit la șefia Parchetului Financiar European. Președintele Franței l-a favorizat pentru șefia Parchetului, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. 

În momentul de față, problema se simplifică pentru Kovesi, întrucât aceasta rămâne singură în cursă.

Dacă în urmă cu o săptămână, premierul Viorica Dăncilă nu excludea varianta susținerii Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european, președintele PSD s-a răzgândit și a decis să nu e oportun să își arate sprijinul față de fosta șefă DNA.

Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a confirmat din nou faptul că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru postul de procuror European: „Se știe în Europa că o susțin pe dna Kovesi, dar acest post nu intră în negocieri E un capitol separat și am speranța că acest post i se va asigura dnei Kovesi. Eu asta îmi doresc. Are șanse bune (Kovesi) să ajungă procuror-șef, dar garantat nu este!” a spus președintele țării în cadrul unei conferințe de presă de la Cotroceni.

Recomandări

Franța intră în carantină pentru o lună. Președintele Emmanuel Macron a anunțat lockdown național de sâmbătă

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, într-o declarație de presă televizată, carantină naţională pentru o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *