luni , 21 septembrie 2020 12:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Jandarmii ieșeni sunt la datorie în acest final de săptămână

În perioada 13 – 16 decembrie 2019, mai multe echipaje de jandarmi vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în zonele unde se organizează diferite evenimente la care se anunță prezența unui public numeros sau un aflux mare de persoane.

La toate evenimentele, jandarmii vor acționa pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor, din punct de vedere al ordinii publice, iar acolo unde situația o va impune, se va interveni prompt, în vederea luării măsurilor legale.

Astfel, se vor avea în vedere:

– în toată perioada menționată Târgul de Iarnă organizat pe Bd. Ștefan cel Mare și  Târgul ”Tradiții pe ulița Lăpușneanu” în mun. Iași;

– în ziua de 13 decembrie manifestările cultural-artistice ce se vor derula la Cinematograful Victoria, iar duminică 15 decembrie la evenimentul organizat la Sala Polivalentă din mun. Iași;

– Sâmbătă, 14 decembrie a.c. începând cu ora 10.00 se vor asigura măsurile de ordine la Festivalul Folcloric Internațional ”Datini și obiceiuri de iarnă” pe traseul Palatul Culturii- Pietonal Ștefan cel Mare-str. Lăpușneanu-Casa de Cultură a Studenților, iar de la orele 11.00 și respectiv 12.00, la manifestările cultural-artistice organizate în cartierele Alexandru cel Bun și Nicolina.

– duminică, 15 decembrie a.c. se vor asigura măsurile de ordine la Sărbătoarea în cartierul Tătărași, din mun. Iași.

În ceea ce privește mediul rural, se vor lua măsuri de ordine publică la manifestările cultural-artistice organizate sâmbătă, 14 decembrie a.c. cu prilejul deschiderii Târgului de Crăciun din localitatea Tătăruși și  Festivalul de datini și obiceiuri care se va desfășura la Deleni, în ziua de 16 decembrie 2019.

Se continuă activitățile de patrulare în cooperare cu Poliția, pe linia menținerii ordinii publice, precum și misiunile de protecție instituțională a obiectivelor aflate în responsabilitate.

Pentru evitarea  incidentelor şi a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, recomandăm persoanelor care participă la manifestări să aibă un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, iar în caz de nevoie să solicite imediat intervenţia jandarmilor.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Recomandări

Manifestări în aer liber, la Iași! Vor fi prezenți și jandarmii

În perioada 18-20 septembrie a.c. jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *