ISJ IAȘI promovează proiectele de FORMARE profesională în cadrul Galei VET 2022, ediția a VI-a

Date:

La nivel european, în perioada 16-20 mai 2022, se organizează „Săptămâna europeană a competențelor profesionale” având drept obiectiv general prezentarea modalităților prin care activitățile de formare profesională (VET) pot ajuta tinerii să se pregătească astăzi pentru economia europeană a viitorului.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean organizează în ziua de 17 mai, între orele 13.00 -15.30, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” (corp B), Gala proiectelor VET, ediția a VI-a – activitate de valorizare a experiențelor din proiectele cu finanțare europeană și învățământ dual.

Acțiunea a început în 2016, odată cu lansarea de către Comisia Eeuropeană a inițiativei ”Săptămâna europeană a competențelor profesionale”, dar în timp a devenit o tradiție, primele 4 ediții fiind realizate cu prezență fizică, iar ultima online.

Ediția 2022 se desfășoară sub genericul european – „VET și tranziția ecologică” – în concordanță cu angajamentul Comisiei Europene de a lua toate măsurile necesare pentru un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.           Evenimenul ieșean reunește beneficiari direcți ai programelor VET, reprezentanți ai companiilor implicate în învățământul dual, dar și directori și profesori din școli gimnaziale, responabili pentru orientarea în carieră a elevilor lor, având ca suport bunele practici din domeniile Erasmus+, POCU, ROSE, învățământ dual.

Programul Galei VET 2022 este prezentat în agenda evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...