Descinderi masive ale DIICOT la traficanții de DROGURI

Date:

La data de 15.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Buzău și Ilfov, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Mandatele de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare după ce, la aceeași dată, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant pe raza municipiului Buzău în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 10 grame de canabis.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2020 și până în prezent, cinci inculpați au cumpărat droguri de risc de pe raza municipiului București și au cultivat plante de canabis pe care le-au vândut către consumatori din județul Buzău.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 1.200 de grame de canabis, aproximativ 900 de semințe de canabis, 200 de grame de substanță pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile, precum și suma de 2.500 de lei. De asemenea, în județul Buzău, la una dintre locuințele percheziționate a fost descoperită o cultură indoor de canabis.

În urma activităților desfășurate procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpați.

În cursul zilei de 16.05.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a admis propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpații reținuți în cauză. Față de cel de-al treilea inculpat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, B.C.C.O. Ploiești, S.C.C.O. Ilfov, B.C.C.O. București, precum și al jandarmilor din cadrul și I.J.J. Buzău și B.S.I.J. București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...