joi , 25 februarie 2021 7:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Îngrijitoarele de la creşa unde copiii erau învaţaţi să înjure riscă şapte ani de puşcărie

Părinţii unui copil de 2 ani şi 8 luni din Iaşi au depus la Poliţie o plângere penală pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Vizate sunt îngrijitoarele Creşei nr. 10 din Iaşi, loc în care o serie de înregistrări audio făcute publice au demonstrat că infirmierele şi asistentele ar jignit şi înjurat copiii.

Îngrijitoarele urmează să fie chemate la audieri, împotriva lor fiind depusă o plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă. Potrivit Codului Penal, pedepsele maxime pentru aceste infracţiuni sunt de 7 ani, respectiv 6 luni de închisoare.

Conform plângerii ce ajuns pe masa autorităţilor, copilul familiei Pavel din Iaşi – cea care a depus plângerea -, Toni, a fost înscris la Creşa 10 în februarie 2018, scrie adevarul.ro.

„În luna septembrie 2018, acesta a fost mutat la grupa B, ale cărei îngrijitoare sunt persoanele împotriva cărora formulăm prezenta plângere penală. Cu toate că iniţial nu au existat modificări de comportament, după aproximativ 2-3 luni copilul a început să se opună din ce în ce mai mult lăsării la creşă, plângând şi dorindu-şi să stea acasă, lucruri care până atunci nu se mai întâmplaseră. La un moment dat, cu ocazia lăsării copilului la creşă, am aflat de la unul dintre părinţi că acesta ştia, de la propriul copil, că Toni este bătut la creşă“, se arată în plângerea penală.

Părinţii lui Toni l-au întrebat pe copil ce îi face doamna la şcoală şi că, în acest context, băieţelul a mimat o lovitură la fund. Aşa au decis părinţii să îi monteze copilului un microfon pe haină, pentru a vedea dacă acestea se comportă corespunzător cu minorul.

„După audierea înregistrărilor, am constatat cu stupoare faptul că fiului nostru, dar şi celorlalţi copiii care fac parte din grupa B, li se aplică de către îngrijitoare, tratamente care le pot pune în pericol grav dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală. Prin această modalitate am aflat, sideraţi, faptul că în mod constant toţi copiii sunt agresaţi fizic, verbal prin adresarea de cuvinte jignitoare şi de insulte la adresa lor şi a părinţilor acestora, dar şi psihic prin exercitarea de presiuni în vederea impunerii voinţei îngrijitoarelor“, se mai arată în plângere, document prin care îngrijitoarele mai sunt acuzate că au abuzat „de încrederea oferită de părinţii tuturor copiilor“ şi au periclitat, prin comportamentul lor, dezvoltarea copiilor. Familia Pavel a cerut anchetatorilor să îi audieze pe toţi părinţii copiilor de la grupa B a creşei, dar şi pe unii dintre angajaţi.

Săptămâna trecută, în presă au apărut înregistrări stupefiante, realizate cu un microfon ascuns de părinţii unui copil şi care au demonstrat că îngrijitoarele la jigneau copiii, ba chiar îi învăţau pe aceştia să înjure, mai scrie adevarul.ro,

Potrivit înregistrărilor, copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.

Recomandări

O nouă premieră la Opera Iași – El Tango

După ”Bal mascat”, de Giuseppe Verdi, care s-a jucat în luna ianuarie, Opera Națională Română …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *