luni , 18 octombrie 2021 9:51 am
Iasi booked.net
-1°C

Încheierea mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE, Viorica Dăncilă: „Am luptat pentru o Uniune a tuturor”

Premierul Viorica Dăncilă a marcat vineri încheierea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Dacă în ianuarie soseau la evenimentul de deschidere toţi liderii europeni, acum nu au mai fost invitaţi, fiind deja începută viitoarea preşedinţie rotativă, cea a Finlandei. Nici președintele Klaus Iohannis nu s-a numărat printre participanții la ceremoniile de la Ateneu.

„Putem spune cu mândrie că avem toate motivele să sărbătorim. Am obținut ce ne-am propus, am dovedit eficiență, performanță, echilibru și am oferit una dintre cele mai apreciate președinții la nivel european”, a apreciat Viorica Dăncilă în discursul rostit vineri seara la Ateneu.

Bilanțul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant, în opinia premierului, care a detaliat: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii unde România a obținut consensul. Toate, realizate în aproximativ 2500 de reuniuni.

Concluzia pe care a tras-o premierul este că România iese cu o poziție consolidată în UE după această primă președinție a Consiliului UE: „Am făcut dovada maturității României europene și am oferit rezultate peste așteptări, într-un context european complicat. Rezultatele obținute deschid oportunități noi pentru România. Avem acum o poziție consolidată la nivel european. Este unul dintre marile câștiguri ale României ca stat membru al Uniunii Europene”, a spus Viorica Dăncilă.

Recomandări

Liviu DRAGNEA: ”Viorica a fost PRELUATĂ total de SPP și SRI”

Liviu Dragnea o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi fost „omul sistemului”, la scurt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *