Începe reabilitarea și modernizarea celei mai importante rețele de infrastructură rutieră din județul Iași – Axa Rutieră Strategică Iași- Suceava

Date:

Reprezentanții Consiliului Județean Iași vor semna miercuri, 6 noiembrie 2019, contractul de execuție a lucrărilor pentru Lotul 2- Modernizarea DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și Modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281), în lungime de 22,001 km.

Câștigătorul licitației pentru acest lot este Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. – S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. Valoarea contractului pentru Lotul 2 este de 43.812.075,59 lei (fără TVA).

Pentru județul nostru, execuția lucrărilor a fost împărțită în trei loturi: Lotul 1 – DJ 282 Limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D, în lungime de 29,584 km, Lotul 2 -DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița, și  DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) în lungime de 22,001 km, și Lotul 3, DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi în lungime de 40,610 km.

”Am promis că anul acesta vom începe reabilitarea celei mai importante rețele de infrastructură din județ și iată că ne ținem de cuvânt. Semnarea acestui prim contract, pentru lotul al doilea din cele trei existente, este doar un prim pas. În următoarele săptămâni vom semna și documentele pentru modernizarea celorlalte două loturi cuprinse în Axa Iași – Suceava. Este un proiect major pentru întreaga regiune, cu investiții pe măsură, care iată că devine certitudine. Județul Iași are nevoie de infrastructură modernă și suntem datori  să o asigurăm. De altfel, în întreg județul sunt lucrări ample de modernizare a drumurilor”, a spus Maricel Popa, președintele C.J. Iași.

Proiectul ”Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, este implementat în parteneriat cu județul Suceava și prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași.

Valoarea totală a proiectului este de 486.783.115,25 lei (103 milioane de Euro) inclusiv TVA.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel. Conform estimărilor, Axa Iași-Suceava va deservi 800 000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Curse regulate spre AEROPORT și înapoi în ORAȘ cu autobuzul 50

Dacă aveți programate călătorii cu avionul, nu uitați că...

RAFILA, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt BANI la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni,...

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...