luni , 23 noiembrie 2020 6:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

În Iași nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă. Ce e de făcut?

Ca urmare a creșterii incidenței cazurilor critice diagnosticate cu noul virus,  în urma analizei făcute cu specialiștii de terapie intensivă, s-a constatat că este nevoie de extinderea capacității de asistență medicală a pacienților critici * prin urmare, începând de astăzi, ATI-ul de la Secţia ORL a Spitalului de Recuperare Iași va prelua pacienţii critici COVID * în spitalele suport mai sunt libere 26 de paturi: 11 paturi la Spitalul CF Iasi, 3 paturi la Spitalul Militar, un pat la Spitalul de Pneumologie, 5 paturi la Spitalul de Recuperare si 6 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Pe data de 16 octombrie era planificat să se deschidă compartimentul de terapie intensivă din cadrul Compartimentului secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioase „Spital mobil Lețcani”, cu 24 de paturi, însă o defecțiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcțiune a acestei secții. Totuşi, având în vedere că la Spitalul de Recuperare Iași s-a constatat că poziționarea secției în arhitectura spitalului permite crearea de circuite separate, fără să afecteze restul activității spitalului – în condiţiile în care deocamdată se fac intervenții elective, care pot fi temporizate, fără risc pentru pacienți – s-a propus ca până la repararea instalației de oxigen de la Spitalul Leţcani să funcționeze în regim special ATI-ul de la Secţia ORL a Spitalului de Recuperare Iași. Perioada propusă de preluare a cazurilor critice începe de astăzi și este de circa 10 zile, condiționată de remedierea instalațiilor de la Lețcani. „Singurul spital din Iași în care se mai poate organiza asistență medicală de terapie intensivă pentru pacienții critici COVID-19 este Spitalul de Recuperare. Prin urmare, soluția identificată a fost să deschidem 6 posturi în compartimentul de ATI al secției de ORL de la Spitalul de Recuperare Iași pentru cazurile diagnosticate cu COVID-19, inclusiv pentru cazurile critice, care necesită un astfel de tratament”, spune primarul Mihai Chirica.
Pentru asigurarea condițiilor de funcționare se vor aduce, sub formă de împrumut, 6 ventilatoare și se vor detașa medici și asistenți medicali de ATI de la alte spitale. „Cred ca orice efort pus în slujba sănătății populației este benefic. Toți pacienții noștri programați pentru diverse intervenții chirurgicale la secția ORL a Spitalului de Recuperare Iași vor rămâne în atenția medicilor de aici pentru a fi reprogramați. Din păcate toți suntem expuși acestui risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus, ceea ce trebuie să crească atenția în abordarea acestui flagel”, spune edilul-şef, aflat, la rândul său în izolare, după ce s-a infectat cu noul virus.
Conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până duminică, 18 octombrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 7.876 de cazuri cu persoane infectate cu noul coronavirus .
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.503 au fost externate.
În spitalele suport mai sunt libere 26 de paturi: 11 paturi la Spitalul CF Iasi, 3 paturi la Spitalul Militar, un pat la Spitalul de Pneumologie, 5 paturi la Spitalul de Recuperare si 6 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”. Sursă:ziarulevenimentul.ro

^
reclama adnow

Recomandări

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România: Vaccinul va fi gratuit și nu va fi obligatoriu

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *