luni , 10 august 2020 10:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

În ce stat aplicația TikTok va fi INTERZISĂ. Aplicația ar colecta datele utilizatorilor

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri seară că va interzice aplicația TikTok în Statele Unite, relatează CNN.

În ceea ce priveşte TikTok, îi interzicem în Statele Unite”, a declarat Donald Trump, în timp ce se afla la bordul avionului Air Force One.

Ei bine, am această autoritate”, a completat președintele american.

CNN precizează că personalul din Administrația Trump care se ocupă de acest subiect se aștepta ca președintele să semneze un ordin care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma, să vândă operațiunile TikTok către SUA.

Mișcarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranță națională în legătură cu aplicația. ByteDance a început deja să facă unele schimbări și consideră să vândă pachetul de acțiuni majoritare. Însă, Donald Trump a respins ideea unei tranzacții.

Potrivit The New York Times, Microsoft considera să cumpere acțiunile, dar gigantul american a refuzat să facă declarații pe acest subiect, relatează CNN Business.

Criticii aplicației spun că TikTok colectează informațiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus că serverele sale sunt în afara Chinei și că, oricum, ar refuza orice cerere de informații.

Recomandări

Un student român a inventat un sistem care-i pune în gardă pe şoferi

Daniel Plângău, student la Facultatea de Inginerie din Galaţi, a creat un sistem care foloseşte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *