duminică , 26 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Imnul #șîeu se va auzi pe 15 martie (VIDEO)

Vineri la ora 15.00 la câțiva kilometri de Suceava urmează a fi inaugurat simbolic primul (și singurul) metru de autostradă din Moldova. Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a avut ideea, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că și-ar dori ca zeci de mii de oameni să vină la inaugurarea din câmp și crede că orașul Suceava își va suspenda activitatea pentru un sfert de oră. ”Vrem să fie un protest pașnic, curat. Pace și armonie. Cu huiduiala nu s-a rezolvat nimic până acum. Nu avem autostrăzi prin huiduieli”, spune Mandachi care promite că va veni și cu alte idei, dacă nu se va construi autostrada către Moldova.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale.

Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore de către 17 oameni, costul total fiind de 4.500 euro.

A fost postat și un imn al campaniei.

Organizatorii au anunțat că au obținut autorizația pentru protest, astfel că la fața locului vor fi jandarmi, polițiști, pompieri și echipaje de descarcerare. Metrul de autostradă se găsește la 8 km de centrul orașului Suceava, la 4-5 km de ieșirea din oraș și aproape de comuna numită Cumpărătura, scrie hotnews.ro.

Cât de multă lume va veni la inaugurarea simbolică?

”Nu am de unde să știu, toată lumea mă întreabă asta, eu îmi doresc și îmi imaginez că vor fi zeci de mii de oameni. Polițiștii au făcut estimări, dar nu ni le-au spus. Mereu mii de oameni îmi spun că vor să vină, vor să vină. Eu, până nu văd oamenii aici și nu arunc o privire în câmp, nu mă pot ambala să dau o astfel de informație. Este o mobilizare senzațională în rândul românilor. Nu am mai văzut așa ceva”

Mandachi spune că foarte multe companii din Suceava și-au anunțat sprijinul ”Pentru 15 minute cred că toată Suceava își va suspenda activitatea. O pauză de un sfert de oră cred că își permite toată lumea.

Recomandări

Mai multe curți inundate în zona Sucevei

Inundațiile au făcut ravagii în toate zonele Moldovei. Pompierii militari suceveni au intervenit, sâmbătă după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *