joi , 20 ianuarie 2022 10:40 pm
Iasi booked.net
-1°C

Iată ce evenimente vor avea loc la Iași, de mărțișor

Municipalitatea ieșeană a anunțat că va organiza sau sprijini în lunile februarie și martie din acest an șase evenimente majore din domeniile cultural și științific.

Calendarul manifestărilor a făcut obiectul unui proiect de hotărâre care a fost dezbătut în ședința Consiliului Local de astăzi, 31 ianuarie.

Iată despre ce este vorba!

Proiectul Înfrățire Iași – Netanya, Israel are rolul de a consolida relațiile de cooperare între cele două orașe, înfrățirea acestora fiind aprobată de către Consiliul Local în anul 2006. De-a lungul timpului au existat schimburi diverse între cele două localități, inclusiv participări ale reprezentanților orașului Netanya la evenimentele de comemorare a Pogromului de la Iași, programe de promovare turistică și economică reciprocă, proiecte de schimburi culturale. Având planificat un buget de 22.000 de lei, municipalitatea ieșeană are în vedere identificarea unor domenii punctuale de cooperare și demararea de proiecte concrete în cadrul înfrățirii între cele două orașe.

Atipic Beauty Iași 2020 este un proiect cu caracter social care își propune să îmbunătățească imaginea persoanelor cu dizabilități prin organizarea unui eveniment de tip gală umanitară cu paradă de modă, în cadrul cărora vor fi prezente pe scenă 12 modele în scaun rulant care vor defila alături de 12 personalități locale. Cu acest prilej, sunt prezentate poveștile de viață ale modelelor și modul prin care și-au depășit dizabilitatea. Evenimentul care are alocată suma de 14.700 de lei a devenit tradițional în Iași, anul acesta urmând a fi organizată a treia ediție.

Campionatul Regional de Robotică va aduce la Iași circa 60 de echipe de robotică din întreaga țară, adunând pentru a concura circa 1.000 de elevi de liceu, alături de care vor fi aproximativ 150 de profesori și 80 de voluntari. Cu un sprijin financiar din partea municipalității de 5.000 de lei, competiția își dorește să susțină excelența în cadrul educației românești, astfel încât să genereze schimbări pozitive în sistemul de învățământ și să conecteze elevii de liceu la un program de educație STEM, cu valori ale secolului XXI.

Târgul de Primăvară este un alt eveniment inclus în calendarul municipalității, fiind unul dintre târgurile de tradiție organizate la Iași cu ocazia venirii primăverii, presupunând expunerea de produse tradiționale, promovarea obiceiurilor și tradițiilor românești.

Cu un buget estimat de 5.000 de lei, Ora Pământului este evenimentul internațional la care Municipiul Iași se raliază anual, atunci când în România se vor stinge luminile timp de o oră într-un gest simbolic menit să atragă atenția asupra nevoii tot mai stringente de protejare a mediului înconjurător.

Mărțișor – simbol și tradiție este un proiect derulat în parteneriat de către Primăria Municipiului Iași și Asociația Art – Meșteșugurile Prutului, având ca scop promovarea tradițiilor românești de Mărțișor și Dragobete.

 

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *