miercuri , 19 ianuarie 2022 2:00 am
Iasi booked.net
-1°C
Swimmers pay for sunbeds with an employee of a beach bar who wears a protective mask against coronavirus, at Alimos beach, near Athens, on Saturday, May 16, 2020. Greece allowed the reopening of organized beaches, where visitors pay to get in, from Saturday when a heat wave is expected to hit the country, a measure that would affect 515 beaches all over Greece, where shade umbrellas must be planted at least 4 meters (13 feet) apart, and a maximum 40 people will be allowed in every 1,000 square meters (11,000 square feet) of beach. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Grecia angajează mai mult personal medical înaintea reluării sezonului turistic

Grecia a angajat mai mulți doctori și infirmieri la unitățile medicale din insulele din Marea Egee și Marea Ionică înaintea sezonului turistic, pentru a oferi noi garanții străinilor că pot face din nou concediul în siguranță acolo, relatează DPA.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice din Grecia, care speră că străinii vor veni din nou în vacanță în contextul în care restricțiile în privința coronavirusului vor fi relaxate începând de luni.

„Sănătatea oaspeților noștri este prioritatea noastră”, a declarat sâmbătă premierul Kyriakos Mitsotakis în fața presei la Santorini, după ce a vizitat un spital.

Cu o zi în urmă, ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, a anunțat că Grecia a trimis 687 de medici și infirmieri în insule, adăugând că sunt disponibile 450 de paturi la terapie intensivă în cazul în care turiștii se îmbolnăvesc.

Începând de luni, turiștii din Germania, Austria, Elveția și alte țări pot merge din nou în Grecia fără a mai trebui să intre în carantină. Autoritățile intenționează să facă verificări aleatorii pentru a vedea dacă există persoane infectate cu virusul.

Într-o primă fază, vor exista numai zboruri spre Atena și Salonic, în timp ce aeroporturile regionale din restul țării urmează să se redeschidă la 1 iulie.

Recomandări

Grecia a impus noi condiții de intrare în țară

Ministerul de Externe anunţă că de astăzi, condi’iile de intrare în Grecia au fost revizuite. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *