marți , 25 februarie 2020 5:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fortus a relocat depoul CTP de la Gară și garajul din Tudor

Operatorul de transport local vrea să-și mute activitatea de depou și garaj în același loc: fosta platforma industrială Fortus. Este vorba despre activitățile ce se desfășoară pe str. Silvestru, în apropiere de Gară și pe Splai Bahlui, respectiv garajul din Tudor Vladimirescu.

Potrivit apix.ro, planul nu cuprinde și depoul din cartier Dacia. Dacă ar duce la bun sfârșit un astfel de demers, Primăria ar elibera două suprafețe de teren în zone importante din punct de vedere urbanistic. Terenurile au, în total, peste 70.000 mp, iar unul dintre ele ar putea fi utilizat pentru realizarea unui autogări moderne – un proiect vechi al Primăriei dar care a eșuat în atragerea de fonduri UE sau a altui tip de finanțare.

Deocamdată, CTP a început timid proiectul de transfer al activității: a lansat o procedură de consultare a pieței pentru a identifica un cost estimativ în ceea ce privește valoarea studiului de fezabilitate. Ulterior ar urma să fie lansată și licitația pentru întocmirea documentațiilor tehnice. Eventuala relocare a activităților ar putea beneficia de finanțare europeană nerambursabilă în exercițiul bugetar 2021 – 2027.

La Fortus, Primăria deține 8 active și terenuri aferente de aproape240.000 mp.

Recomandări

Primarul general al Capitalei renunță la Taxa Oxigen

Gabriela Firea a anunțat marți că renunță la taxa Oxigen după ce la sondajul organizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *