luni , 2 august 2021 11:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj începe pe 1 iunie la Iași

O nouă ediţie a Festivalului internaţional de film de foarte scurt metraj, eveniment care va fi organizat în perioada 1- 4 iunie, aduce la Iaşi cele mai bune şi mai scurte producţii cinematografice recente din întreaga lume.

„4 minute este o clipă sau o eternitate! Este durata în care lumina ajunge de la Pământ pe Marte. 4 minute e prea puţin pentru un cântec bun şi prea mult pentru o piesă proastă. 4 minute este sigura regulă a Festivalului internaţional Tres Court, punctul comun al marii diversităţi de producţii audiovizuale selectate. 4 minute este o provocare pentru regizori, constrânşi astfel sa meargă direct la esenţial. 4 minute este, în fine, intervalul de timp în care spectatorul va râde în hohote, va tresări şi îşi va pune întrebări, fără a ajunge niciodată la plictis! Ca în fiecare an, în jur de 3.000 de filme foarte scurte sunt supuse atenţiei echipei de selecţie, iar peste 100 dintre ele sunt reţinute. Operele selecţionate sunt reunite în mozaicuri cinematografice, în acelaşi timp coerente şi diversificate”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, competiţia internaţională reflectă ultimele tendinţe în creaţia cinematografică de pe cele cinci continente: 41 de filme concurează pentru a obţine un loc în cadrul palmaresului, precum şi în inimile şi în voturile unui public exigent.

„Competiţia Paroles de Femmes aduce în lumina reflectoarelor personaje feminine puternice şi contrastante. Jucându-se cu graniţa dintre ficţiune şi realitate, această selecţie propune un tur de orizont al perspectivelor feminine, în versiune foarte scurtă, bineînţeles. Selecţia Familială este dedicată copiilor mici şi mari, de la 6 la 106 ani, dornici sa călătorească în lumi fantastice imaginate de unii dintre cei mai creativi regizori. Competiţia românească prezintă 15 filme de maximum 4 minute, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România. Tematicile de anul acesta sunt strâns legate de actualitatea socio – politică în care trăim, aşa că veţi regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradiţiile şi, în mod special anul acesta, tema corupţiei – în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu Asociaţia Iniţiativa România şi festivalul lor anticorupţie intitulat Once upon a time in Romania”, se menţionează în comunicatul de presă.

Potrivit programului, proiecţia filmelor de foarte scurt metraj va începe vineri, 1 iunie, de la ora 22.00, în Parcul Palas. Proiecţiile vor continua sâmbătă, 2 iunie, de la ora 21.00, pe bulevardul Ştefan cel Mare, şi luni, 4 iunie, ora 16.00, la Institutul Francez.

(Agerpres

Recomandări

Tramvaiele noi au ajuns la Iași

Primele tramvaie noi, au ajuns la Iași. Acestea vor circula în curând pe străzile din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *