marți , 21 septembrie 2021 11:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Femeile din România sunt frumoase, dar cu stima de sine scăzută

Se spune că în România sunt cele mai frumoase femei. Se pare, însă, că tocmai româncele nu cred asta despre ele. Potrivit unor studii recente, femeile din ţara noastră se confruntă cu cel mai scăzut nivel al stimei de sine din Europa. Iar de aici până la depresie este o cale extrem de scurtă.

În spatele fiecărui bărbat puternic există întotdeauna o femeie și mai puternică.

Teoretic, pentru că în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Femeile din ţara noastră au o stimă de sine foarte scăzută, arată statisticile. Doar 3% dintre ele se consideră frumoase.

“Este vorba despre aceea frumuseşte naturală şi ceea ce vine din interior. Dacă tu te simţi frumoasă şi eşti împăcată cu tine, atunci cred că cheistia asta se emană pur şi simplu”, este de părere o femeie.

Uşor de zis, dar mai greu de pus în practică. Mai ales că de cele mai multe ori, aşa cum spune şi proverbul, “frumusețea este în ochii privitorului”.

Tiberiu Bratu, medic estetician: Frumusețea e o chestiune abstractă, depinde de gusturile omului. Depinde faorte mult şi cum ne raportam la ceilalți, cum ne văd ceilalţi pe noi.

Pe termen lung, stima de sine scăzută creşte riscul depresiei, spun psihologii.

Ica Secoșan, psiholog:Cred că este o chestiune de evaluare, trebuie sa ne stabilim niște criterii, în funcţie de care să evaluăm aceste aspecte, astfel încât să le evaluăm cât mai bine cu putinţă şi să nu cădem în capcana de a ne procupa foarte mult de un defect.

Specialiştii susţin că tot mai multe femei au început să aibă probleme cu stima de sine şi din cauza reţelelor de socializare unde văd mereu imagini perfecte. Atrag însă atenţia: de cele mai multe ori astfel de fotografii nu oglindesc realitatea.

Recomandări

Localitățile din Moldova unde se fac testări gratuite, în septembrie, pentru cancerul de col uterin

Unitatea Mobilă de Screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic, continuă …

One comment

  1. Asta e o problema generala, nu doar a femeilor din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *