luni , 18 octombrie 2021 11:07 am
Iasi booked.net
-1°C

Facultatea de Construcţii, vedeta ADMITERII de toamnă la Politehnica IEȘEANĂ

Aproape 1.000 de dosare pentru studiile de licenţă au fost depuse la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi în cadrul sesiunii de toamnă a admiterii, dintre  acestea aproape 200 în ultima zi de admitere.

De asemenea, majoritatea dosarelor depuse au fost pentru locurile bugetate, 743 dintre dosare, iar 200 au fost depuse pentru locurile la taxă. Rezultatele pot fi considerate foarte bune, având în vedere că Politehnica ieşeană a scos la concurs în această toamnă doar 500 de locuri la buget pentru studiile de licenţă, însă rezultatele vor putea fi cunoscute cu exactitate abia duă confirmarea locurilor şi depunerea actelor în original, conform calendarului oficial rezultatele finale urmând să fie publicate pe 23 septembrie.

Construcţiile, în topul preferinţelor din sesiunea de toamnă

Cea mai „vânată” facultate în sesiunea de toamnă a fost cea de Construcţii, fiind şi singura care a depăşit 100 de dosare depuse pentru locurile bugetate. Astfel, în această sesiune au fost depuse 121 de dosare pentru locurile la buget şi 70 la taxă, 97 de dosare la buget şi 12 la taxă au fost depuse la Inginerie Electrică, 92 la buget şi 7 la taxă la Design Industrial (fosta Textile şi Pielărie), 89 la buget şi 14 la taxă la Hidrotehnică, la Construcţii de Maşini 85 la buget şi 6 la taxă, la Mecanică au fost depuse 82 de dosare la buget şi 65 la taxă, iar la Electronică 78 la buget şi 11 la taxă. La Ştiinţa Materialelor au fost 64 la buget şi 11 la taxă, iar la Chimie doar 35 la buget şi 4 la taxă.

Pentru studiile de master, unde perioada de depunere a dosarelor se încheie la majoritatea specializărilor 21 septembrie, au fost depuse peste 220 de dosare pentru locurile la buget şi 51 la taxă. Pentru studiile de master sunt disponibile 450 de locuri la buget în această sesiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *