luni , 23 noiembrie 2020 7:00 pm
Iasi booked.net
-1°C

Expoziția „Flori de toamnă” 2020 la Grădina Botanică din Iaşi

Ediția a XLIV-a a Expoziției „Flori de toamnă” este dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„În Grădina Botanică, crizantema a fost introdusă în cultură în anul 1975, inițial cu doar 3 soiuri, însă de-a lungul anilor speciile și soiurile au fost diversificate, iar numărul acestora a crescut continuu, pentru ca în prezent, să reunească o colecţie unicat în România ca diversitate, valoare ştiinţifică și forme de cultură. La această ediție vor fi expuse 212 soiuri de crizanteme și 209 soiuri tufănele sau dumitrițe, cultivate în sere, solarii și terenuri experimentale. De asemenea vor fi prezentate și cele 26 de specii de crizanteme ce reunesc genitorii principali ai tuturor soiurilor existente în cultură la nivel mondial”, a declarat Cătălin Tănase, directorul instituţiei.

^

În spaţiile expoziţionale vor fi prezentate colecţii reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9.00-16.00, în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie noiembrie 2020.

Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber. Sursă: radioiasi.ro

 

 

reclama adnow

Recomandări

Expoziție de fotografie la Palatul Culturii

Palatul Culturii din Iaşi va fi, începând de astăzi, gazda unei expoziţii de fotografie care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *