joi , 24 iunie 2021 2:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Excesele alimentare din perioada sărbătorilor pot avea efecte negative pentru sănătate

Prof. univ. dr. Veronica Mocanu, medic primar endocrinolog, precizează că excesele alimentare pot avea efecte majore pentru sănătate, afecțiunile digestive devin tot mai frecvente, iar mesele bogate și alcoolul duc chiar și la pancreatită acută.

Și anul acesta vom sărbători Paștele acasă, iar activitatea fizică este limitată. Astfel, va trebui să avem foarte mare grijă la ceea ce vom pune pe masă în ziua de Paște. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc despre cum să avem parte de o masă sănătoasă și fără excese.

 Specialiștii ne recomandă să înlocuim mesele pline de calorii cu produse mai puțin bogate în colesterol, pentru a evita eventualele complicații sau neplăceri. „Este o perioadă care vine după un an de pandemie, un an în care lumea a stat mai mult în casă, mai mult a mâncat, a făcut mai puțin sport. Este foarte important să nu exagerăm. Ca întotdeauna sunt recomandările clasice, dar cu atât mai mult anul acesta trebuie să ne gândim bine la ce renunțăm și dacă mâncăm o felie de cozonac, poate renunțăm la salata de boef sau la friptură, pentru că nu le putem mânca toate deodată”, a declarat prof. univ. dr. Veronica Mocanu, medic primar endocrinolog.

Mesele de Paște cuprind multiple feluri de mâncare, iar multe dintre ele sunt cu grăsimi, ceea ce ne poate afecta silueta.

Medicul specialist în endocrinologie Veronica Mocanu spune că cele mai multe cazuri de obezitate sunt înregistrare în rândul copiilor. La noi, unul din 4 copii este obez sau supraponderal și 50% din adulți sunt în aceeași situație.

Recomandări

În inima problemei: 1 din 2 persoane diagnosticate cu insuficiență cardiacă moare la 5 ani de la diagnostic

În România există o categorie din ce în ce mai mare de pacienți ”invizibili”, care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *