joi , 6 mai 2021 12:34 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum se va desfășura Slujba de Înviere la Catedrala Moldovei și Bucovinei

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat că Slujba din noaptea de Înviere va fi oficiată pe esplanada Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și a rugat credincioșii care vor să ia parte la eveniment să respecte regulile perioadei de pandemie.

Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași va începe, cum e rânduiala, la miezul nopții. Ea va fi precedată, de la 23,30, de Canonul Sâmbetei celei Mari și se va desfășura pe esplanada de afară până spre ora 2,30, când estimăm că se va încheia Sfânta Liturghie. Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioși să fie părtași la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioșilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire. Unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Slujba va fi transmisă audio-video integral de portalul doxologia.ro”, a declarat Constantin Sturzu.

Credincioșii care vor lua parte la slujbă sunt rugați să respecte regulile specifice acestei perioade pandemice: distanțarea socială, mască de protecție sanitară.

De asemenea, facem un apel către aceștia să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărți lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii din sobor și voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenți, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie și pentru scurt timp”, a mai spus preotul Constantin Sturzu.

Recomandări

Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din Iași în Noaptea de Înviere

Autobuzele și tramvaiele CTP vor avea un program special în Noaptea de Înviere. Programul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *