Eveniment – România Întregită la sfârșitul anului 1919, în sala de conferințe a Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Date:

Marți, 17 decembrie 2019, începând cu ora 10.00, în sala de conferințe a Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Centrul de Istorie a Secolului 20 din cadrul Facultății de Istorie a Universității organizează colocviul intitulat România Întregită la sfârșitul anului 1919.

Realități și provocări instituționale, prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la ratificarea în Parlamentul ales al României Mari a legilor de unire a Transilvaniei, Crișanei, Maramureșului, Bucovinei și Basarabiei cu Romania. Alocuțiunile domnului Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a domnului Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a domnului Bogdan Schipor, din partea Centrului de Istorie a Secolului 20, și a domnului Daniel Șandru, coordonatorul Programului Centenar al municipalității ieșene pentru perioada 2017-2020, vor fi urmate de o sesiune de comunicări academice.

Cunoscuți istorici și juriști de la Universitățile din București și Iași sau de la Arhivele Naționale ale României vor aborda interdisciplinar realitățile și perspectivele noului stat român la un an de la Marea Unire. Manifestarea se va încheia cu lansarea volumului România Mare votează. Alegerile parlamentare din 1919 la „firul ierbii”, coordonat de Bogdan Murgescu și Andrei Florin Sora, apărut la Editura Polirom, în prezența domnului Andrei Florin Sora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...