duminică , 28 noiembrie 2021 3:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Doar ieșenii vor putea participa la Pelerinajul de la Sfânta Parascheva

Raed Arafat a anunțat în urmă cu doar câteva minute că la evenimentele religioase le este interzisă prezență celor care nu sunt din localitatea unde are loc evenimentul.

În cazul pelerinajului de la Iași înseamnă că doar ieșenii cu adresa de reședința în Iași au voie să participe. Așadar pelerinilor le este interzis să vină la Iași pentru a sta la pelerinaj ca în anii trecuți.

În tot această perioadă, evoluţia şi analiza au înţeles că unii dintre noi nu au analiza încă că portul unei măşti ne poate aduce în fata liniştii, nu a unui aparat de respirat. Regulile trebuie să revină în actualitate. Evaluarea INSP arata o creştere de peste 3 la mia de locuitori în anumite localităţi. S-au luat decizii în această seară. Pentru cetăţenii care vin din ţările cu indice mai ridicat decât al României se impun reguli: cei care stau trei zile pot veni cu un test negativ în ultimele 48 de ore. Cei care stau pentru o perioadă mai lungă – carantină 14 zile cu posibilitatea ca în 8-a zi să facă un test şi pot ieşi a 10-a zi din izolare dacă sunt negativi”, a declarat Nelu Tătaru.

Mai este o decizie care a fost luată, referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare.Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat.

Recomandări

Nelu TĂTARU: S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite și la stat, și în privat pentru certificatul VERDE la job

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că s-a acceptat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *