marți , 15 iunie 2021 3:05 pm
Iasi booked.net
-1°C
ARLINGTON, VIRGINIA - DECEMBER 16: (EDITORIAL USE ONLY) Doses of the Pfizer vaccine for COVID-19 are readied for administration at the Virginia Hospital Center on December 16, 2020 in Arlington, Virginia. More than 1,950 of the hospital’s employees will be vaccinated over the next 4 days as the COVID-19 vaccine begins widespread distribution in the United States this week. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Elicopterul SMURD Iași a intervenit din nou

Ieri la Unitatea pentru Primiri Urgențe a Institutului de Boli Cardiovasculare Profesor Doctor „George I.M. Georgescu” din Iași a fost adus un tânăr în vârstă de 18 ani din Bacău cu diagnosticul de miopericardită.

Acesta a fost transportat de urgență la Iași cu un elicopter aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Tânărul făcuse rapelul în urmă cu două zile.

Pe platforma de vaccinare sunt raportate peste 16.000 de reacții adverse, de tip local și general, fără a fi detaliată gravitatea acestora.

Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”.

Recomandări

Activitate de sprijin a Institutului de Boli Cardiovasculare Iași

Joi, 17 iunie, în comuna Miroslava, se va desfășura o activitate pentru sprijinul Institutului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *