marți , 26 octombrie 2021 8:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Declarația Ralucăi Țurcan despre pensii

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut o declarație șocantă despre pensii.
Țurcan a precizat că puterea de cumpărare se va reduce extrem de mult, astfel încât cu ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei. De asemenea, aceasta a precizat că nu este adevărat că nu se vor mai plăti pensiile, indiferent de partidul care se va afla la putere.

Hotărârea luată de Guvernul României are în vedere că locuitorii acestei țări vor putea lucra până la 70 de ani, iar Raluca Turcan spune că acest lucru este benefic pentru români. Ea recunoaște că avem o speranță de viață sub media europeană, atât la naștere, cât și la pensionare.

De exemplu, în România, speranța de viață la pensionare a bărbaților este de 71 de ani. Adică, dacă alege să lucreze până la 70 de ani, va primi pensie doar un an.

Fără cumul între pensie și salariu la stat. E vorba despre o opțiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculațiile care s-au făcut în spațiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate. Noi nu suntem de acord, ca guvernanți, să creștem vârsta de pensionare, ci să încercăm să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând, prin toate măsurile pe care le luăm, la creșterea calității vieții profesionale. Avem în vedere stimulente pentru menținerea în activitatea profesională.”, a declarat Raluca Turcan.

Recomandări

Primăria Iași modernizează căminele sociale

Patru imobile cu destinația de locuințe sociale vor fi modernizate. Clădirile Primăriei Iași vor fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *