joi , 21 noiembrie 2019 10:27 am
Iasi booked.net
-1°C

Elev lăsat intenționat repetent pentru ca profesorii să aibă norma asigurată

Nota 3 de la franceză a fost elementul decisiv de calcul care l-a împins pe copilul de clasa a VI-a să rămână în a VI-a și la anul. A rămas repetent, după cum scrie cu roșu pe catalog.

A primit nota luni, 10 iunie, în prima zi a ultimei săptămâni de școală. Până atunci credea că va rămâne doar corigent la română și la fizică. Băiatul avea trei note de 5 și o notă de 3 la franceză, adică patru note în total. Suficient cât să-i poată fi încheiată media.

La franceză, care este a doua limba modernă de studiu în acea școală, sunt necesare minimum trei note pentru a închide media. Cum însă băiatul a primit încă un 3 în ultima săptămână de școală, media i-a fost trasă în jos. Rămas corigent la trei materii, nu mai poate să intre în clasa a VII-a alături de ceilalți copii.

Daniela Pârjol, profesoară de engleză la aceeași școală din Dumbrăveni, ne spune că elevul a fost lăsat repetent intenționat. Și că Andrei Morun nu este singurul căruia i s-a luat șansa de a trece în clasa următoare.

”Dirigintele clasei a venit la mine și m-a întrebat: «Nu îi execuți pe ăștia doi (Andrei Morun și încă un băiat – n.r.)?» Eu le-am zis că nu, pentru că am suficiente note la ei și nu vreau să-i las repetenți”, povestește ea.

Ea crede că ”directoarea a comandat treaba asta, ca să se asigure că vor avea mai mulți elevi la anul în clasa a VI-a, astfel încât să formeze două clase dintr-una. Două clase înseamnă mai multe norme pentru profesori, deci mai mulți bani în buzunarul lor”, conform libertatea.ro

Recomandări

Noua provocare a lui Ștefan Mandachi: Cum te poate învăţa un profesor să devii milionar dacă el nu a realizat afaceri de succes?

Ce pot elevii învăţa de la un profesor care predă după o programă învechită, este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *