sâmbătă , 31 octombrie 2020 6:45 am
Iasi booked.net
-1°C

El este miliardarul care și-a dorit să moară falit

Chuck Feeney, co-fondator al unui imperiu financiar și comercial în Statele Unite, a reușit să-și cheltuiască averea de 8 miliarde de dolari, pentru alții.

Suma imensă a finanțat timp de 39 de ani fundația întemeiată de miliardar sub deviza „Dăruiește cât trăiești” și cu scopul precis de a epuiza banii aflați la dispoziția sa.

Spre deosebire de alți magnați care și-au donat averile după moarte, Chuck Feeney a vrut să vadă că banii lui chiar au fost de ajutor.

Acum, la 89 de ani, copilul născut într-o familie modestă din America Marii Crize Economice, e mulțumit că banii lui n-au fost irosiți. Dimpotrivă, alți miliardari ca Bill Gates și Warren Buffett îi calcă pe urme.

Chuck Feeney a venit pe lume în 1931 în comunitatea americano-irlandeză din New Jersey, iar părinții lui au muncit din greu pentru a le oferi copiilor lor siguranță și educație. Iar Chuck a fost primul din familia sa care a mers la facultate și nu oriunde, ci la Universitatea Cornell. Acolo i-a cunoscut pe viitorii parteneri de afaceri, dar și prieteni și colaboratori care i-a rămas alături toată viața.

Pe 14 septembrie 2020, Feeney și-a finalizat misiunea începută acum 40 de ani și a semnat documentele prin care a încheiat activitatea fundației sale. Unde s-au dus cele 8 miliarde de dolari? Feeney a donat 3,7 miliarde de dolari pentru educație, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați acțiunilor pentru promovarea drepturilor omului și a schimbărilor sociale.

Recomandări

Ultima dorinţă a unei profesoare: ghiozdane cu rechizite şcolare pentru copiii nevoiaşi, în loc de flori la mormânt

Ultima dorinţă a unei profesoare înainte de a muri a fost ca cei care vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *