miercuri , 23 iunie 2021 11:46 am
Iasi booked.net
-1°C

Edilul Iașului mulțumește agenților economici care susțin lupta de combatere a pandemiei COVID-19

Într-o conferință de presă susținută online joi, 7 mai, primarul Mihai Chirica a mulțumit agenților agenților economici care susțin lupta de combatere a pandemiei COVID-19. În cadrul unei conferințe de presă online, edilul-șef a făcut o scurtă prezentare a donațiilor efectuate de aceștia, ocazie cu care le-a mulțumit.

Au fost donații care au constat în bani, ventilatoare, măști și termoscannere. Astfel, în fondul de solidaritate pentru combaterea pandemiei inițiat de noi s-a strâns suma de 134.009 lei. Și cu această sumă am cumpărat 12.000 de măști de protecție, care sunt în curs de sosire, măști de protecție de tip FFP3, care în cea mai mare parte vor intra în dotarea Poliției Locale, și viziere de protecție, pe care le-am distribuit în spitale și la Direcția de Asistență Socială. Sumele au fost donate, printre alții, de consilieri locali și directori din cadrul instituțiilor subordonate Primăriei. Marele donator a fost Terra Property SRL, care a donat suma de 100.000 de lei.

În luna martie am primit două ventilatoare pulmonare, care au fost donate de SC A&D Plast SRL. Din partea Chiro Limited SRL săptămâna aceasta am primit trei sisteme de monitorizare a temperaturii, estimate la suma de 31.000 de euro. Un sistem îl vom trimite la Maternitatea «Cuza Vodă », altul la Spitalul Clinic «Doctor C. I. Parhon », iar altul la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria».

Totodată, miercuri, 6 mai, compania americană Lear Corporation ne-a donat 10.000 de măști. Astăzi, Xi’an, orașul din China cu care suntem înfrățiți, ne-a donat 20.000 de măști. Ele sunt la Aeroportul Otopeni. Nefiind zboruri, au rămas acolo, iar dacă circulația aeriană nu va fi reluată, ne vom prezenta noi și le vom ridica. Nu în ultimul rând, Be You, o companie locală, ne-a donat 5.000 de măști chirurgicale, pe care le vom folosi pentru activități medicale și sociale.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Recomandări

Mihai Chirica a anunțat noul city manager al Iașului. Petru Movilă a obținut funcția publică

Iasul are un nou city manager in persoana fostului deputat Petru Movila, presedinte PMP Iasi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *