duminică , 26 septembrie 2021 12:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Duminică începe vaccinarea minorilor cu vârste între 12 și 17 ani

Duminică, 1 august, platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

Pentru buna derulare a procesului de vaccinare, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează: Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea face cu ajutorul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate face fără programare în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel național.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens (https://vaccinarecovid.gov.ro/platforma-programare/).

Recomandări

Accident cu mai multe victime minore la Suceava

Un autoturism a intrat într-un copac pe raza localității Marginea. Au fost implicate trei persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *