duminică , 26 septembrie 2021 1:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Atelierele DICE la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași propune publicului, în perioada 3 – 5 august 2021, noi proiecte educative desfășurate la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ).

Atelierele tratează teme diferite, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență de neuitat.

Marți, 3 august, de la ora 10:00, are loc atelierul „Ceasul: o călătorie în timp”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 8 ani (preț bilet: 20 lei). Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând ca apoi să creeze și să decoreze un ceas, în sala de Educație Muzeală.

Miercuri, 4 august, de la ora 11:00, are loc atelierul de țesut la gherghef, recomandat copiilor cu vârsta de peste 6 ani (preț bilet: 20 lei). În cadrul acestui atelier, participanții vor vizita expoziția „Grindare, paretare, scoarțe. Povești țesute” deschisă la Muzeul Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelele vizionate în expoziție. Joi, 5 august, ora 11:00, se va desfășura atelierul „Jocurile copilăriei”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei). Participanții vor vizita expozițiile „Retro Tehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios.

Recomandări

Tramvaiele noi PESA se inaugurează în Iași azi

Primele patru tramvaie PESA încep astăzi să circule prin oraş. Lansarea oficială pe trasee are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *