vineri , 21 ianuarie 2022 5:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Două noi decese cauzate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor, în scădere

​Două noi decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, transmis de țânțari, s-au înregistrat în ultima săptămână, la pacienți cu co-morbidități, anunță Ministerul Sănătății, citând datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

În ultima săptămână au fost confirmate, de asemenea, 12 de cazuri noi de îmbolnăviri de meningită/meningo-encefalită provocate de virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor este în scădere, pe fondul răcirii vremii, scrie hotnews.ro.

268 cazuri de meningite/meningo-encefalite și 38 de decese cauzate de infecția cu virusul West Nile s-a înregistrat în total de la debutul sezonului 2018 până în prezent.

10 decese s-au înregistrat în București, 5 in judetul Bihor, 4 în județul Iași, 4 în județul Olt, câte două decese în județele Constanța, Dolj și Suceava și câte un deces în judetele Alba, Brăila, Botoșani, Covasna, Calarasi, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, arată reprezentanții Ministerului Sănătății.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *