joi , 13 august 2020 10:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dosar penal pentru bărbatul venit de la Madrid deşi avea coronavirus

Biroul de presă al Parchetului General ajunţă că Parchetul Judecătoriei Buftea a deschis penal în cazul românului care a fost diagnosticat cu COVID-19 şi care s-a urcat într-un avion şi a venit în România, punând în pericol zeci de alte persoane.

„Miercuri, 18.03.2020, la Parchetul Judecătoriei Buftea a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârșirea de către numitul N. L., domiciliat în București, sector 5, a infracțiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că la data de 17.03.2020, s-a deplasat pe relația Madrid – București Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deși în prealabil, fusese depistat de către autoritățile sanitare spaniole ca fiind purtător al viruslui CO VID 19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact.

Dat fiind că la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autoritățile spaniole din care rezulta contaminarea cu virusul COVID 19, acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanții DSP București și condus la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde se află în stare de carantină.

În cauză, prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020 a fost începută urmărirea penală in rem, sub aspectul săv. infracțiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p..

În prezent, se efectuează diligențe în vederea identificării și testării medicale a tuturor persoanelor cu care susnumitul a interacționat pe durata deplasării sale, urmărindu-se stabilirea urmării imediate prevăzute expres de textul de lege”, transmite PJ Buftea.

Recomandări

Judeţul care a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de infectări: 11% din total

Creştere bruscă a numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus înregistrată la Vaslui. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *