luni , 18 octombrie 2021 10:55 am
Iasi booked.net
-1°C

DNA cercetează modul în care ROMÂNIA a cumpărat DOZELE de vaccin anti-COVID

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat marți deschiderea unui dosar penal in rem cu privire la modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

DNA a explicat că urmărirea penală se desfășoară cu privire la acuzația de abuz în serviciu, fără ca vreo persoană să fie momentan pusă sub învinuire.

Procurorii vor să vadă dacă au fost cheltuiți justificat banii publici pe vaccinurile folosite în pandemie, au explicat sursele judiciare pentru G4Media.ro.

Redăm comunicatul integral al DNA:

Ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.
Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.
Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.
Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.”

Recomandări

Republica Moldova sare în ajutorul ROMÂNIEI: 20 de cadre medicale vor ajunge la SPITALUL de la Lețcani

Republica Moldova sare în ajutorul României: 20 de cadre medicale vor ajunge la spitalul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *