vineri , 29 mai 2020 7:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dezinfectați încălțămintea și aerisiți hainele când vă întoarceți acasă

 Coronavirusul poate rezista pe haine de la patru ore până la câteva zile – spun specialiștii.

Pentru siguranță, atunci când ne întoarcem acasă, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să dezinfectăm încălțămintea. Imediat după, trebuie să schimbăm hainele și să le scoatem la aer curat.

“Virusul are o contagiozitate foarte mare. Datorită etapei comunitare în care a ajuns pandemia, orice persoană este potențial purtătoare de acest virus. Noi așa trebuie să gândim, ceea ce înseamnă că trebuie să respectăm cu strictețe toate regulile care împiedică contaminarea, atât pe cale respiratorie, cât și prin mâini murdare. (…) Bate vântul destul de tare în Timișoara și se ridică praful în atmosferă. Acest praf poate fi contaminat cu virusuri și se știe că există un număr destul de mare de particule virale pe sol care pot fi inhalate de către oameni.

De aceea este bine să eviți ieșirile la plimbare, fără o țintă exactă, adică să mergi la serviciu sau pentru o aprovizionare scurtă în jurul casei. Dacă esti nevoit să ieși, trebuie să te protejezi, măcar cu acea mască chirurgicală care împiedică să ajungă particulele la tine, iar dacă te întâlnești cu cineva să păstrezi o distanță de minim doi metri și o discuție cât se poate de scurtă. Este foarte necesar să dezinfectăm cu clor talpa pantofilor și când ajungem acasă să ne schimbăm pantofii. Să nu mergem cu aceiași pantofi din exterior, în interiorul casei. După ce am intrat în casă, primul lucru, ne spălăm pe mâini, ne scoatem hainele apoi ne spălăm din nou pe mâini după care punem aceste haine la aerisit sau dacă există posibilitatea, să le fierbem.” , a declarat pentru Digi24.ro, Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș.

loading...

Recomandări

Ofiţerul MAI care a îmbolnăvit zeci de oameni după ce a minţit autorităţile, audiat pe ascuns

Fostul ofiţer MAI Nelu Lupu care a infectat zeci de persoane cu coronavirus, după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *