joi , 23 septembrie 2021 6:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

Depozitul de deșeuri de la Hârlău a fost închis

Depozitul de deșeuri neconform de la Hârlău a fost închis. Consiliul Județean a recepționat lucrările care au constat în relocarea a peste 127.000 de metri cubi de deșeuri, realizarea a 65.000 mc de terasamente, și 700 de metri de șanțuri.

 

Executantul lucrării, S.C. Geiger Transilvania S.R.L. a construit patru puțuri pentru colectarea biogazului și trei pentru monitorizarea apelor subterane. Totodată, au fost achiziționate echipamente pentru reducerea poluării mediului înconjurător. Măsurile luate vor contribui la evitarea pătrunderii precipitațiilor în depozit, scurgerii poluaților în apa subterană, împrăștierii deșeurilor ușoare și apariției incendiilor.

Pentru închiderea depozitului neconform de la Hârlău au fost alocate 6,4 milioane lei fără TVA, lucrările fiind realizate în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Iași” (SMID), cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013. Valoarea totală a SMID este de 204 milioane lei. În cadrul aceluiași contract au fost închise și depozitele din Târgu Frumos și Pașcani (Valea Seacă), acestea fiind monitorizate acum de consiliile locale.

Recomandări

Accident în Hârlău

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în orașul Hârlău, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *