miercuri , 19 ianuarie 2022 1:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Declarația unei femei care a fost operată pe creier la Iași

O femeie de 48 de ani, operată pe creier la Iași după ce a fost descoperită cu o tumoră malignă, relatează simptomele pe care le-a avut înainte să meargă la spital.

Primul lucru pe care și-l amintește Nicoleta Niculescu despre perioada dinainte să descopere că are o tumoră cu diametrul de 5,5 centimetri este faptul că nu mai putea să vorbească articulat. „Știam ce vreau să spun, dar nu-mi ieșea pe gură; îmi ieșeau niște bazaconii, cuvinte prostești ce nu aveau legătură cu ceea ce gândeam eu și încercam să spun”, povestește femeia de 48 de ani din Câmpulung Moldovenesc într-o mărturie publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

La Suceava mi-au spus în trei zile că am ceva la cap, am plecat la Iași. Aici mi s-a spus că am tumoră pe creier care trebuie operată. Într-o zi de duminică (16 august – n.r.) m-a operat echipa de medici, să le dea bunul Dumnezeu sănătate la toți acești oameni minunați care luptă pentru amărâții de noi. Nu am crezut că mai văd vreodată lumina zilei și nu am crezut că îmi mai văd copilul. M-am gândit că am o fetiță de 18 ani care are nevoie acum de ajutorul mamei, în clasa a XII-a”, a spus Nicoleta Niculescu.

Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde a fost operată femeia, spune că intervenția a fost una complexă din cauza dimensiunii tumorii, dar că s-a folosit tehnologie de ultimă generație pentru a putea identifica cât mai bine unde este aceasta localizată. Întâi s-a folosit imagistica medicală pentru a determina locul unde este poziționată, dimensiunea și evoluția tumorii, iar ulterior s-a folosit un preparat special fluorescent.

Recomandări

O femeie a decedat după ce a căzut de la înălțime

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o ambulanță SMURD tip B2 cu echipaj de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *