joi , 15 aprilie 2021 2:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

De azi expiră primele nume de domenii „.ro”. Ce pot face deţinătorii

Registrul român de domenii „.ro”, RoTLD, anunţă că din 1 iunie expiră primele nume de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 martie 2013, pentru care deţinătorii dreptului de folosinţă nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanţă anuală.

„Domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013 vor fi programate la ştergere automată după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncţional, iar pentru a deveni funcţional se poate efectua reînnoirea”, arată un comunicat al RoTLD.

Reprezentanţii RoTLD spun că reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru o perioadă de la 1 până la 10 ani.

„Serviciul de mentenanţă anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ţinând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 euro/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditaţi ROTLD, iar serviciul de mentenanţă anuală nu se aplică retroactiv”, se menţionează în comunicat.

Registrul RoTLD precizează că sintagma „domenii cumpărate pe viaţă” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii „.ro”, iar potrivit regulilor de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosinţă asupra sa […]”, arată comunicatul.

RoTLD a pus la dispoziţia deţinătorilor de nume de domenii „.ro” un instrument prin care pot obţine gratuit lista cu domeniile „.ro” ataşate unei adrese de e-mail şi perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Recomandări

Feriți-vă de ei!

Mai multe gospodării din zona Bucium au rămas de câteva zile fără conexiune la internet, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *