joi , 21 noiembrie 2019 11:17 am
Iasi booked.net
-1°C

De 1 Decembrie, expoziţie cu acte de identitate din perioada 1859-2018 la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași în parteneriat cu Asociația pentru Dialog în Justiție organizează pe 1 Decembrie „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”.

Începând cu ora 13.00, la Serviciul de Evidență a Persoanelor (Iulius Mall – etaj 2), vor avea loc activităţi de prezentare a prevederilor şi procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, parcurgerea întregului flux: completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare, ordonare-bon de ordine, preluare imagine, eliberare act sub forma unei Diplome de participare.

„Această zi a porților deschise se adresează în principal elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 14 ani, iar scopul acestui eveniment este de transparentizare a procesului de stare civilă și evidența persoanelor, deschizând larg porțile spre informare și consiliere în rândul copiilor care au dreptul și obligația de a obține primul lor act de identitate. Evenimentul propus de noi evidențiază și faptul că vârsta de 14 ani reprezintă primul pas important spre responsabilitate, a declarat Marius Bodoga, directorul executiv al DLEP Iași.

Potrivit reprezentanților instituției, elevii care participă la această campanie de conștientizare și informare despre drepturile, libertățile, obligațiile unui bun cetățean, beneficiază de premii, diplome și alte surprize special pregătite pentru ei.

Program eveniment „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”

Sâmbătă, 01 decembrie 2018

Ora: 1300

Locul: Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

(Bulevardul Tudor Vladimirescu, incinta Iulius Mall, etaj 2);

Participanţi: 80 de elevi cu vârsta între 13-14 ani;

Desfăşurare:

13:00 – 13:10 Primire invitaţi

13:10 – 13:20 Intonarea imnului naţional de către cei prezenţi

Semnificaţia zilei de 1 Decembrie 1918

13:20 – 13:50 Prezentarea drepturilor şi obligaţiilor tinerilor pe linie de evidenţă a persoanelor şi a protecţiei datelor cu caracter personal, completare cerere primul act de identitate;

13:50 – 14:15 Parcurgere flux(preluare bon ordine, acces birou preluare imagine, eliberare carte identitate(sub forma unei diplome de participare).

14:15 – 14:30 Extragere premii tombolă participanţi(vouchere cumpărături Iulius Mall).

Recomandări

Anunț important Veolia Energie! Furnizarea de apă caldă și căldura va fi întreruptă mâine la mai multe imobile din Iași

Veolia Energie Iași SA anunță că, în vederea realizării unor lucrări la rețelele de termoficare, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *