marți , 26 ianuarie 2021 12:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Cei doi jandarmi bătuți la mitingul din 10 august au fost decorați de MAI

Un număr de 38 de militari şi poliţişti care au intervenit pentru a salva vieţa unor persoane ori s-au evidenţiat prin fapte deosebite au primit, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cele mai înalte distincţii ale instituţiei. Printre cei decoraţi se află şi cei doi jandarmi bătuţi de mai multe persoane la mitingul din 10 august, dar şi un grup de cinci jandarmi care i-au salvat viaţa unui bărbat ale cărui haine luaseră foc.

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a acordat cele mai înalte distincţii ale MAI unor angajaţi care au acţionat pentru salvarea de vieţi ori s-au evidenţiat prin fapte deosebite în misiuni atât în ţară, cât şi în străinătate.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la sediul MAI, au fost decoraţi 38 de militari şi poliţişti care au avut rezultate remarcabile în activitatea desfăşurată.

Astfel, au primit distincţii sergentul major Ionuţ Bulimej din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi alţi patru colegi (sg. maj. Sergiu-Adinel Ciorogar, sg. maj. Răzvan-Petrică Seleşan, sg. maj. Florin-Emanuel Merean şi sg. maj. Denis-Vlăduţ Zgârcea) care au intervenit prompt, în 8 ianuarie, pentru salvarea unui bărbat cuprins de flăcări.

„Acesta voia să aprindă focul în sobă, dar nu a observat că se stropise cu benzină. În momentul în care hainele i-au luat foc, bărbatul a ieşit alergând pe o stradă din localitatea Batiz, judeţul Hunedoara. Şansa lui au fost cei 5 jandarmi care la momentul respectiv erau elevi la Şcoala de subofiţeri de Jandarmi Fălticeni Petru Rareş şi se aflau în practică în judeţul Hunedoara”, arată MAI.

De asemenea, a primit distincţie agentul şef de poliţie Dănuţ Constantin din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru curajul dovedit în imobilizarea unui agresor care a atacat cu un cuţit o femeie. Poliţistul era în timpul liber, pe o stradă din sectorul 4, când a văzut un bărbat care înjunghia o femeie. A intervenit şi a reuşit să îl imobilizeze şi dezarmeze pe agresor, apoi a anunţat prin 112 secţia de poliţie 24 şi ambulanţa. Datorită lui, femeia trăieşte, deşi fusese înjunghiată de două ori.

Recomandări

Suceava: Un bărbat a strâns 102 saci de gunoi din pădure, la 102 ani de la Marea Unire (VIDEO)

Suceveanul Andrei Bacoș a strâns 102 saci de gunoi din pădure, la 102 ani de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *