marți , 26 octombrie 2021 9:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum vor funcționa școlile în județul Iași în săptămâna 1-5 martie

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Iași a aprobat astăzi scenariile în care vor funcționa școlile din județ în următoarea săptămână (01-05 martie).

Față de săptămâna în curs, sunt 14 de comune unde scenariile în care funcționează școlile se modifică astfel:

-Dolhești, Tătăruși, Țigănași și Vânători vor fi în scenariul verde.

-Bârnova, Dagâța, Gorban, Horlești, Românești, Roșcani, Tansa și Țuțora vor fi în scenariul galben.

-Fântânele și Miroslava vor fi în scenariul roșu.

În celelalte localități rămân valabile scenariile care au fost și săptămâna trecută.

Procedural, Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit ISJ Iași și DSP spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Scenariile după care vor funcționa unitățile de învățământ ieșene

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 34 din data 26.02.2021, se înregistrează următoarea situație:

-402 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-233 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

-14 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Raportându-ne la incidența epidemiologică din data de 26 februarie 2021, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial adminstrative, 79 sunt în scenariul verde, 17 în scenariul galben, iar 2 în scenariul roșu.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Fântânele și Miroslava (scenariul roșu), între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Dagâța, Drăgușeni, Gorban, Holboca, Horlești, Lespezi, Mădârjac, Românești, Rediu, Roșcani, Tansa, Țuțora, Valea Lupului, (scenariul galben) și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde).

În conformitate cu aceste date, incidența epidemiologică s-a modificat în 14 unități teritorial administrative: în 4 unități aceasta a coborât sub 1/1000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 8 unități incidența a depășit 1/1000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, în 2 unități incidența a depășit 3/1.000 locuitori și s-a trecut de la scenariul galben la cel roșu.

Recomandări

S-a aprobat prelungirea şomajului tehnic şi zile libere plătite, părinţilor cu copii în şcoala online

Guvernul a aprobat astăzi, prin ordonanţe de urgenţă, prelungirea şomajului tehnic şi aprobarea de zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *