luni , 6 decembrie 2021 8:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum se pregătesc şcolile din judeţul Iaşi pentru un an şcolar altfel?

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, a prezentat repere privind deschiderea anului şcolar 2020-2021.
Cum se pregătesc şcolile din judeţul Iaşi pentru un an şcolar altfel?
Întâlnirea cu reprezentanţii mass media, organizată de I.S.J. Iaşi astăzi, 2 septembrie, s-a centrat pe prezentarea cadrului legal pentru organizarea activităţilor în unităţile de învăţământ în noul context educaţional, precum şi pe măsurile pe care unităţile de învăţământ şi I.S.J. le-au luat până în prezent cu scopul de a asigura reînceperea cursurilor în toate şcolile din judeţ, în condiţii igienico-sanitare adecvate.
Ne interesează să aducem cât mai mulţi copii la şcoală, dar în condiţii de siguranţă. Respectarea cu stricteţe a măsurilor igienico-sanitare de către elevi şi întreg personalul va condiţiona participarea continuă a elevilor la cursuri în sălile de clasă. Scenariul pe care îl va alege fiecare unitate de învăţământ va fi asumat de către profesorii şcolii, de reprezentanţii elevilor şi părinţilor, cu implicarea autorităţilor locale.
Părinţii trebuie să ne fie parteneri în acest demers, avem încredere că prin dialog şi analize realiste vom identifica, pentru fiecare clasă şi şcoală, soluţii educaţionale adaptate contextului.
Le mulţumesc, pe această cale, directorilor de şcoli şi colegilor profesori care în aceste zile îşi dedică întreg timpul şi priceperea pentru ca toţi copiii să vină pe 14 septembrie la şcoală cu bucuria reîntâlnirii, dar şi cu certitudinea că se află într-un mediu sigur şi prietenos.”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi.

Recomandări

Primele TESTE de salivă vor ajunge în școlile din judetul IAȘI începând cu 6 decembrie

Testarea elevilor de la scolile din judetul Iasi va începe cel mai probabil în săptămâna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *