joi , 9 iulie 2020 7:32 pm
Iasi booked.net
-1°C

CTP Iași dezinfectează continuu mijloacele de transport, stațiile și tonetele

Peste 30.000 de ore de muncă pentru dezinfecția continuă a mai mult de 200 de mijloace de transport public și aproximativ 5,5 tone de substanțe profesionale folosite pentru igienizarea tuturor vehiculelor, a stațiilor, a tonetelor, a dispeceratelor, a depoului și a garajului, din ianuarie până în prezent.

Acestea sunt cifrele din spatele activităților intensive derulate de către Compania de Transport Public Iași, în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 inițiată de către Primăria Municipiului Iași și Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași.

În cele aproximativ 100 de zile, de când operatorul de transport public a început programul special de dezinfecție, au fost folosite 1,5 tone de hipoclorit de sodiu, 2,5 tone de clor activ, 900 de litri de dezinfectant pe bază de oxigen activ și 600 de litri de dezinfectant pe bază de alcool (Kiehl Rapides).

Pe parcursul programului de lucru, în fiecare oră, sunt dezinfectate, în medie, 50 de autobuze și tramvaie, iar noaptea, toate vehiculele trec printr-un proces complex și îndelungat de igienizare, în care sunt folosite cele mai puternice soluții pe bază de oxigen activ, alcool și clor. De asemenea, prin rotație, sunt dezinfectate frecvent și peste 100 de stații de transport dotate cu copertine și adăposturi, garajul, depourile și cele 56 de tonete și dispecerate CTP Iași.

La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Slegros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie dezinfectează suprafețele de contact cu soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă. Dispeceratele de la capetele de linie sunt dotate cu o soluție dezinfectantă, care este folosită atât de către angajații acestor puncte de lucru, cât și de către vatmani și șoferi. De asemenea, aceleași măsuri au fost luate și pentru personalul din cele două depouri și garaj, dar și pentru cel administrativ.

Eforturile susținute ale operatorului de transport public pot da cele mai bune rezultate și cu implicarea reală a călătorilor, care sunt îndemnați să respecte toate măsurile de siguranță adoptate de către autorități. Astfel, utilizatorii transportului public pot contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, dacă:

  • păstrează distanța distanța socială în stație, conform marcajelor orientative aplicate pe asfalt;
  • intră în mijlocul de transport având o temperatură corporală care nu depășește 37,3 grade celsius;
  • folosesc doar ușa din spate pentru a urca în mijlocul de transport și doar ușa din mijloc pentru a coborî din acesta;
  • poartă masca de protecție atât pe gură, cât și pe nas.

Contăm pe călătorii noștri în lupta comună privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2! Totul pentru sănătatea și siguranța lor!

Director General,

ing. Cristian STOICA

 

loading...

Recomandări

O femeie își caută sora! Ieșeanca a dispărut în urmă cu trei zile

O femeie își caută sora care a plecat de la domiciliu în urmă cu trei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *