joi , 16 iulie 2020 6:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Coronavirusul a creat isterie la Bacău! Sute de elevi scoși în stradă

Isterie în centrul Bacăului, după ce autorităţile locale au decis să transforme căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus. 

Sute de elevi cazaţi în cămin au fost scoşi cu bagaje din căminul liceului, clădirea urmând să devină centru de carantină pentru oamenii care vin din zonele afectate de coronavirus ale Italiei şi ajung pe aeroportul din oraş, scrie observator.tv.

Evacuarea s-a făcut fără ca părinţii elevilor să fi fost informaţi oficial, astfel că oamenii şi-au strigat nemulţumirile chiar la Prefectură.

O parte dintre elevii evacuaţi au mers la colegii, prietenii şi rudele din Bacău, iar alţii au fost cazați la căminul Colegiului Ferdinand. Revolta cea mai mare este a părinților care au copiii la grădinița ce funcţionează la parterul unităţii de cazare şi care au fost anunţaţi că se va închide pe perioadă nedeterminată. Cei din gimnaziu şi din liceu vor veni însă astăzi la cursuri.

Căminul Colegiului N.V. Karpen a fost ales după ce s-a stabilit că e singura locaţie din Bacău care corespunde normelor legale. Prefectul a promis părinţilor că va căuta altă soluţie.

Prefectul Liviu Miroșeanu le-a promis părinților revoltați că marți dimineață, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se va căuta o alternativă de plasare în carantină, eventual în afara orașului.

loading...

Recomandări

Medic: Peste 2 săptămâni vom asista la o scădere a cazurilor de Covid-19

Peste 2 săptămâni vom asista la o scădere a cazurilor de Covid-19. Afirmația a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *