joi , 2 decembrie 2021 9:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Copil salvat după o mobilizare generală

Un copil de şase ani a scăpat cu viaţă după o mobilizare a echipajelor de salvare, după ce a fost victima unei experienţe cumplite. Micuţul a ajuns la Iaşi în stare critică din cauza câinelui familiei, după ce a fost muşcat de cap de patruped, fiind pur şi simplu scalpat în zona cervicală a capului.

Potrivit monitorulbt.ro, muşcătura a fost atât de puternică încât se putea vedea osul cranian cu ochiul liber, iar urmele coţilor au rămas şi pe os. Incidentul a avut loc la mijlocul lunii trecute, în curtea familiei, unde băieţelul se juca împreună cu câinele.

La un moment dat, însă, animalul l-a muşcat cu putere pe micuţ de partea din spate a gâtului, din zona cefei. Ţipetele de durere ale micuţului au alertat pe mama acestuia, care a avut un şoc când l-a văzut, acesta fiind plin de sânge în zona capului, căzut pe iarbă. Femeia a sunat imediat la 112, o ambulanţă de la Dorohoi fiind trimisă pentru a-i acorda acestuia primul ajutor, iar de la Botoşani a fost direcţionat echipajul cu medic al SMURD. Copilul a fost preluat pe drum de către echipajul de la Botoşani, acesta fiind transportat direct la Spitalul Judeţean pentru a i se efectua un computer tomograf cranian, după care a fost direcţionat către Secţia de Pediatrie.

Medicii au solicitat însă imediat transferul lui la Iaşi, pentru că leziunile suferite depăşeau competenţele specialiştilor din Botoşani, astfel că micuţul a fost trimis în continuare cu echipajul TIM format din medicul specialist în urgenţe Gabriela Purice, asistentul UPU Cristina Dumitriu şi paramedicii spre Iaşi. „Starea copilului era gravă, a suferit o pagă scalpată prin muşcătură de câine, iar la astfel de plăgi de mari dimensiuni există şi riscul foarte mare de infecţii”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Din fericire, faptul că a ajuns într-un timp foarte scurt la Iaşi a făcut ca tratamentul de specialitate să îi fie acordat în timp util, iar micuţul să fie acum în afara oricărui pericol. Acesta a şi fost externat, părinţii ducându-l la medicul de familie pentru supraveghere şi schimbarea pansamentelor.

Recomandări

Amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă, în curs de finalizare

Primăria Municipiului Iași este în curs de a finaliza amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *