miercuri , 22 septembrie 2021 2:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Arme de contrabandă descoperite la Vama Sculeni!

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele a doi cetățeni din R. Moldova, două arme neletale și un număr de 531 bucăți alice din metal, reprezentând muniția aferentă acestora.

În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, în calitate de pasageri într-un autocar, cetățenii din R. Moldova S.S, în vârstă de 37 de ani și B.E, în vârstă de 29 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele celor doi cetățeni din R. Moldova, două arme cu aer comprimat, marca KANDAR, cal. 5,5 mm și trei cutii din metal, ce conțineau un număr total de 531 bucăți alice din metal, pentru care cei doi bărbați nu dețineau documente de proveniență și transport.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că armele și muniția descoperite la controlul de frontieră au fost achiziționate la începutul lunii septembrie, de la un cetățean ale cărui date de identitate nu le cunosc, fără a primi în schimb vreun document. Aceștia au mai declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că pentru a deține sau transporta bunurile în cauză au nevoie de documente sau autorizații.

Conform prevederilor legale, armele și muniția aferentă au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Sursă:stireadeiasi.ro

 

Recomandări

VIDEO Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au descoperit și ridicat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *