Competiție de gătit la USAMV Iași

0
462

Competiție de gătit organizată pentru studenții de la USAMV din Iași. Concursul a avut ca prim scop, promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață sănătos la care contribuie și alimentația, prin produsele culinare simple, obținute din ingrediente tradiționale.

La competiție s-au înscris 8 echipe de studenți, toți de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare. Pe durata a 120 de minute studenții au putut să gătească două feluri de mâncare la alegere.

Astăzi voi găti la preparatul de bază un mușchi de porc gătit cu un piure de aromatizat cu lavanda si ghimbir in sos de merișoare. Fac și un sparanghel mov marinat în varză roșie, usturoi și alte condimente.” a declarat Vox Stefan- student.

Inițiativa a fost a profesorilor care pun accent pe partea practică.

Ne bucuram anul acesta de faptul ca am reușit să îl facem pentru că fiind o facultate la care specializarea de Inginerie și Management în alimentație publică în Agroturism are discipline legate de gastronomie, de produse tradiționale, ” a declarat șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Cinci dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din Iași au  jurizat farfuriile studenților.

La finalul concursului fiecare a primit cate o diplomă de participare din partea chefilor, iar cele mai bune trei farfurii au primit cate o cupă și premiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.