vineri , 21 ianuarie 2022 4:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Comerț online

Organizația Fabricat în Iași se opune închiderii piețelor în contextul creșterii numărului de infectări cu virusul Sars-Cov2. Piețele producătorilor locali nu se diferențiază foarte mult de supermarketuri din perspectiva protejării. Aceleași condiții de precauție pot fi aplicate în ambele cazuri, potrivit stireadeiasi.ro.

“Închiderea piețelor ar pune în pericol economic producătorii autohtoni și ar favoriza marfa din import. Cerem Guvernului României să vină urgent cu soluții pentru această problemă gravă pe care o crează. Producătorii locali sunt esențiali atât în dezvoltarea agriculturii românești cât și pentru asigurarea populației cu alimente naturale și de calitate. În contextul crizei actuale, producătorii trebuie să fie ajutați, nu limitați. Propunem Guvernului să țină piețele deschise, asigurându-se în schimb că sunt implementate măsurile necesare pentru protecția socială iar producătorii primesc Pos-uri pentru plata cu cardul (acestea există deja în piața din zona Alexandru, Iași). Credem că închiderea piețelor este o politică anti-concurențială și inoportună pentru producătorii locali și pentru economia locală. Între timp, recomandăm producătorilor locali să își listeze gratuit produsele pe care le vând în Grupul de Facebook “Fabricat în Iași” și îndemnăm consumatorii să cumpere local pe cât posibil pentru a ajuta antreprenoriatul autohton’, este indemnul lui Croitor Daniel, manager Fabricat în Iași.

Recomandări

Amenzi de 40.000 de lei, pentru mai multe localuri din Suceava care nu au respectat măsurile pentru prevenirea pandemiei

Contextul pandemic european dar și național a impus necesitatea adoptării unor măsuri sanitare și de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *